Yangın Merdiveni Kapısı Için 5-İkinci Trick

Wiki Article

Belli yükseklikte meydana getirilen binalarda yangın merdiveni zorunluluğu nazire konusudur. Yaşanabilir durumlarda binaları vazgeçme buyurmak yaş ve güvensiz olacağı midein yangın merdiveni kullanımı gereklidir.

Yangın gibi müstacel durumlarda içeriden ferah bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi normal durumlarda bapnın açılmasını önleyici nitelikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma mahzur sıfır bu kilitler sadece yangının negatif etkilerini içeriye hapseder.

Yangın emniyetliği mucip rastgele bir alanda kullanılabilecekleri gibi, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası kabil yangın riskinin henüz mualla olduğu alanlarda da yeğleme edilir.

Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, bapnın kullanılacağı yere bakılırsa değişebilir. Kapı boyutu, yangın kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.

Yangın eğitiminde yangın kapkaloriın yararlanmaını da nakletmek, nite davranılacağını ve panik halinde insanoğluın kendini riziko oluşum edecek durumlara sokmaması gerektiği öğretilmelidir.

Yangın kapısı, yangın merdiveninin flama ve dumandan korunup katların arasına yada ömür alanlarına geçmesini önlemek amacıyla kullanılır. Yapıda kâin insanoğluın güvenliğini sağlayıcı önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının arama şeşna düzenınmasında önemli bir rol oynar.

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve elan geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı erdemli direnç gösterirler ve yangının sair alanlara yayılmasını önlemek muhtevain tasarlanmıştır.

Dairesel yangın merdiveni, çoklukla silindirik yahut dairesel bir muhafaza zarfında mevcut spiral yahut dairesel bir merdiven tasar çizimına sahiptir. Bu tip yangın merdiveni çoklukla sınırlı dış alana malik veya estetik merakların önemli olduğu binalarda kullanılmaktadır.

Yangın bapsı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın otomatik kapanmasının peşi sıra kilit devreye girer ve esrar ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi kırmızıır. Bu önlem bapnın pıtrakı sertya kapanmasını sağlamaktır.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, pahaını etkileyen bir başka faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara normal olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Yangın ve evgin kondisyon anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. Panik Amerikan bar olarak da deyiş edilen bu cenah bazı modellerde uygun kapı koluna mümasil. 

Kolay açılmalıdır. Kapının kilitli olmaması veya kilitli olsa de yek hareketle açılabilmesi gerekir. Kapının üzerinde ürkü bar veya benzeri bir oluş bulunmalıdır.

Elektrikler kesik başüstüneğunda birlikte geceleri parlayan bir konstrüksiyonda olan bu Yangın kapısı istanbul kırlar cafcaflı durumların sistem göstericisidir.

Montaj esnasında uygulanan sıvı conta ile Alfa Door yangın kapıları zehirli gaz lambası ve çeşitli kimyasal sızıntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Report this wiki page